пʼятниця, 20 грудня 2019 р.

Кишмиш Юпітер - перший виноград від Діда Кондрата

Віднедавна задаю собі питання, чому на Тернопільщині так мало вирощується столового винограду, тобто винограду із великими солодкими ягодами. Клімат - тут ні до чого. Це довели рідкісні виноградарі-аматори. Отже, людей лякає об’єм робіт, яких вимагає сонячна ягода: обрізка, підживлення, обприскування та найстрашніше – укриття лози на зиму. А якби був такий сорт, який можна не закопувати на зиму, давав великі грона із смачними солодкими ягодами, був без кісточок, придатним для виготовлення вина та їжі у свіжому вигляді, мало хворів та дозрівав в умовах Тернополя у середині серпня, тоді б Ви його посадили? Такий сорт є і успішно вирощується на теренах нашого краю! До Вашої уваги морозостійкий сорт столового винограду селекції США «Кишмиш Юпітер».

Немає коментарів:

Дописати коментар